skip to Main Content
Как да се погрижим за Коледната звезда?

Как да се погрижим за Коледната звезда?

По време на коледно-новогодишните празници Коледната звезда (Euphorbia pulcherrima) е доста популярен подарък. Почти във всеки дом има такова растение. Обикновено след като преминат празниците приключваме с грижите за него и растението започва да повяхва, а ние го изхвърляме.

Можем ли да отглеждаме целогодишно Коледната си звезда?

Коледна звезда (Euphorbia pulcherrima) след Коледа

Отговорът е да – коледната звезда може да се отглежда целогодишно! След преминаването на празниците отделете мъничко време на вашата коледна звезда, за да я направите част от постоянната домашна растителност.

Това, което трябва да направите, е много лесно. Просто подберете подходяща саксия, в която да я пресадите – така че да има достатъчно място за допълнително почвен субстрат, който да подхранва растението. След което поливайте растението умерено и то ще ви радва години наред. Дори ако му окапат всички обагрени в червено листа не се притеснявайте – ще изкара нови, които ще бъдат зелени в началото. С намаляването на светлината през зимните месеци и последващото нарастване на деня листата ще започнат да се оцветяват отново в червено.

През лятото можете спокойно да изнесете вашата Коледна звезда на балкона или в градината.

За поддръжка на вашата вътрешна или външна растителност може да се доверите на професионалните градинари на Зелен двор. Грижим се както за екстериорни дворове и градини, така и за вътрешни растения в саксия и градски тераси. Разгледайте нашите услуги от тук и не се колебайте да се свържете с нас.

Back To Top